Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Autor: 17:45 Dom, Ogród

Najbardziej popularne odmiany włoskiego sera mozzarella

Jeśli komuś smakuje włoska kuchnia, a niewiele jest osób jakim nie będzie smakować, pamiętać powinien o jednej ważnej rzeczy. Wyjątkowy smak włoskich potraw przede wszystkim jest rezultatem składników wysokiej jakości, jakie użyte zostały do ich przygotowania. Z tego też powodu jeżeli ktoś planuje zrobić spaghetti albo pizzę, to produkty włoskie oryginalne z pewnością mogą mu w tym bardzo pomóc. Takie jak chociażby mozzarella włoska, jaka świetnie się sprawdza zarówno na pizzach i makaronach, jak również w formie dodatku do sałatek albo kanapek.

Najbardziej popularna wersja tej mozzarelli, jaką kupić można w większości sklepów, jest wytwarzana z krowiego mleka. Dzięki temu posiada ona delikatny smak i biały kolor, a także miękką strukturę. Ten ser najczęściej sprzedawany jest pod postacią niewielkich kulek, jakie się umieszcza w woreczkach z zalewą.

Mozzarella jest zdrowa i pożywna, bowiem zawiera w sobie dużo białka, witamin i składników mineralnych. Typowa mozzarella jest robiona przez wiele firm, chociaż do włoskiego oryginału przeważnie jest im daleko. Lecz Włosi posiadają też parę innych gatunków mozzarelli. Jednak z nich to mozzarella buffala, którą się robi tradycyjnymi metodami z mleka bawolic. To mleko zawiera więcej tłuszczu, co z kolei wpływa na to, że w smaku wyczuwa się lekką kwasowość. Bardzo delikatna także jest mozzarella burrata, która jest kolejnym tradycyjnym włoskim produktem. Tę delikatność zawdzięcza niewielkiej kieszonce, w jakiej znajduje się niewielka ilość śmietanki, przypominającej w w swoim smaku masło.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(Visited 5 times, 1 visits today)
Close